Dor de București

Nici n-am ajuns bine acasă, că mi-e dor de București. Unii ar spune că sunt cu capu’. Cum să-ți fie dor de un oraș ca Bucureștiul!? Un oraș sufocant și sufocat în același timp? Cum să preferi Bucureștiul în locul orașului natal, de care te leagă atâtea amintiri!? Nici eu nu pot să explic. Știu doar că nu-mi place acasă și vreau să mă întorc. Cât mai repede.

Mi-e dor de aglomerație, de oameni, de magistrala de la Unirii, de Herăstrău, de Cișmigiu, de Carol, de toate acele locuri în care am fost și voi mai merge. Mi-e dor de prieteni, de colegi, de cei pe care i-am cunoscut. Oricât de aiurea sună, mi-e dor și de facultate, de clădirea-frigider în care-mi voi petrece mulți ani de-acum încolo. Mi-e dor de cafenele, de ceainării, de viața în marele oraș…

Am avut grijă ca vineri, înainte să plec, să mă plimb prin locurile pe care le iubesc și de care voi rămâne legat pentru tot restul vieții. Am vrut să iau cu mine imaginea lor, să-mi țină de urât în toate aceste zile în care voi fi departe de București. Când m-am urcat în mașină cu destinația Râmnicu Vâlcea, doar prezența verișoarelor și a mătușii mele m-a oprit să nu izbucnesc în plâns. De altfel, ar fi fost și culmea să bocesc doar pentru că plec din oraș câteva zile. După jumătate de oră de nervi întinși la maxim, am reușit să ieșim pe autostradă. În gândul meu, îi înjuram pe șoferii care veneau din sens opus. Îi consideram norocoși, pentru că ei intrau în București, în timp ce eu ieșeam.

Ca să dau la o parte sentimentul exagerat de melancolie, o să amintesc de o întâmplare amuzantă (pentru unii) și ciudată (pentru mine). Mi s-a întâmplat chiar înainte să plec, în timp ce mă îndreptam spre apartamentul verișoarelor mele din Drumul Taberei. Înainte să încep, trebuie neapărat să precizez că întâmplări ca aceasta mă fac să-i dau dreptate Valentinei. Chiar există muuulți obsedați pe lumea asta!

9:35. Aleea Arutela. Nimeni prin preajmă. Merg gâfâind, cărând laptopul meu (cel mai greu laptop din lume!) și încă o plasă cu haine, parfumuri și alte obiecte asemănătoare. De obicei, se întâmplă ca mintea mea să fie plină cu idei diverse. Ei bine, acum mintea mea era golită de orice idee. Nu mă gândeam la nimic. Mergeam pur și simplu.

La vreo cincizeci de metri în față, un bărbat de vreo patruzeci de ani se oprește și mă salută. Mă uit lung la el. Nu-l cunosc. Nu l-am văzut în viața mea. Nu știu ce vrea. Îl ignor. Continui să merg și trec la vreo jumătate de metru depărtare de el. După ce mai merg eu ce mai merg, dintr-o dată, mă pomenesc cu el mergând pas la pas cu mine. Nu știu dacă tricoul roz pe care-l aveam pe mine a fost de vină, dar m-am trezit cu el zicându-mi în șoaptă:

 • – Nu vrei să-ți sug p**a?
 • – NU! Spun eu, încercând să trec peste șocul propunerii sale. Merg mai departe, dar obsedatul insistă.
 • – Haaai… Numai puțin.
 • – NU!
 • – Hai, nu fii timid!
 • – Da’ nu sunt timid! Îi răspund eu, enervat. Numai că NU VREAU!

Grăbesc pasul, iar individul rămâne puțin în urmă, în fața scării unui bloc. Mă tot îndeamnă să vin cu el, dar eu cotesc la dreapta ca să nu-l mai aud. Cred că am ajuns într-un suflet la verișoarele mele. Doar melancolia despărțirii de București a reușit să învingă șocul prin care treceam.

Ajuns acasă, i-am povestit mamei, iar ea, femeie, dureros de sinceră câteodată, mi-a spus: „Păi vezi că ești prost? Ți-am spus să nu mai pui tricoul ăla pe tine!”.

 ––––

P.S.: Știu că se apropie noaptea Învierii. Nu sunt un tip credincios de felul meu, dar găsesc în sărbătoarea asta un prilej de a le ura celor dragi lucruri frumoase. Aveți grijă totuși să nu faceți dracu’ vreo indigestie de la atâta mâncare și să nu vă îmbătați ca porcii, ca apoi să faceți lucruri pe care mai târziu să le regretați!

Paște(ți) Fericit(i)! 😉

9 gânduri despre „Dor de București

 1. Sarbatori fericite si tie!! Sa ai parte de un Paste Fericit alaturi de cine iti doresti…Aaa..si sa nu mai porti tricoul ala ca nu se stie niciodata…Ok?:*

 2. Si mie imi place tricoul..ca na, eu l-am vazut prima 😀
  Vezi omule ce ti se intampla cand nu esti cu mine?! :P..si refuzi tu asa oferta, rusine sa-ti fie :))

 3. @oanalulu: Dacă nu eram atunci cu tine, acum nu mai aveam tricoul. Deci… Mulțumesc! 😀

  Lasă, că ni s-au întâmplat și ni se vor mai întâmpla multe lucruri trăznite și împreună. 😉

 4. Trebuie neapărat să văd tricoul ăla! Pun pariu că eşti foarte sexy în el, altfel nu primeai tu o astfel de ofertă, şi în postul Paştelui! 🙂 Oricum, tipul ăsta nu e primul obsedat peste care ai dat în Bucureşti, a mai fost ăla de la Romexpo, sau nu mai ştiu exact unde ziceai că l-ai întâlnit, mai ţii minte? 🙂

 5. @ninisa: Oana zice că-mi stă bine îmbrăcat cu el. Ce-ar putea și ea să zică?! :)) Eu cred că l-ai văzut deja. L-am purtat de multe ori până acum.

  Să știi că nu-mi amintesc să fi întâlnit vreun obsedat la Romexpo. Sau poate am eu o memorie care blochează amintirile neplăcute…

 6. @oanalulu: Am înțeles, șefa! Să trăiți! 😛

  Ah… Ați încurcat voi târgurile. Era vorba despre târgul Body, Mind & Spirit. A fost la Sala Palatului, nu la Romexpo. Acolo am dat peste gay-ul ciudat.

 7. Aoleu, asa ti-a zis tipul ala? :O =))

  vaaaiii, nici nu vreau sa ma gandesc ce ma asteapta de la toamna :-S. Uff.. :-J

  Si eu iubesc Bucurestiul, aglomerat, poluat, enervant, cum o fi, il iubesc xD. Si asta pentru ca pe cat de multe lucruri proaste are, pe atat de multe bune. ba chiar, mult mai bune. De asemenea, my saying: „daca nu stai in Bucuresti, pierzi toata distractia” :))

  Locuiesti in Ramnicu Valcea? ce frumos, ador orasul ala. E tare dragut 🙂 Si oamenii de acolo, pe care ii cunosc, sunt foarte cumsecade. Mai ales, mi se par adorabili cand ii aud vorbind folosind perfectul simplu 😀

  super amuzant si postul asta! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s